Technische universiteit MIT ontwikkelt in 2017 autonome drone die ook kan rijden

De Technische universiteit MIT heeft in 2017 een prototype ontwikkeld van een autonome drone die naast vliegen ook kan rijden. Dit heeft de technische universiteit op haar website vermeld. Wetenschappers van deze universiteit beweren dat veel van de huidige autonome drones het probleem hebben dat ze niet lang in de lucht kunnen vliegen. Dit komt onder meer door de accucapaciteit die beperkt is. het probleem van autonome voertuigen is dat ze niet snel en mobiel genoeg zijn om aan de wensen van veel eigenaren van deze voertuigen te voldoen.

Daarom heeft het onderzoeksteam binnen MIT besloten om een drone te ontwikkelen die ook uitgerust is met twee wielen. Deze drones hebben een kleine motor erachter. Deze drones zijn echter zwaarder waardoor ze minder ver kunnen vliegen. Toch wordt dit gecompenseerd door het feit dat ze ook over land lange afstanden kunnen afleggen. Gecombineerd was de actieradius van de rijdende/ vliegende drones groter dan die van de normale drones die op dit moment veel worden verkocht en gebruikt.

In het onderzoek werd onder andere gebruik gemaakt van een plattegrond van een stad waarin de standaard drone het moest opnemen tegen de drone die ook kan rijden. Daaruit bleek dat de laatste versie veel verder kon bewegen door het rijden en vliegen te combineren. De onderzoekers die de speciale drones ontwikkelden vinden hun experiment geslaagd. Ze geven aan dat bestaande drones ook gebruikt kunnen worden om mensen te vervoeren en daarnaast moeten deze grote autonome drones ook worden gebruikt op wegen. Dit is volgens de onderzoekers een goed alternatief voor het plaatsen van zogenaamde vleugels aan auto’s zodat er vliegende auto’s ontstaan.