Nederlandse economie hersteld in 2014 niet volledig

In tegenstelling met de eerdere positieve berichtgeving van de ABN Amro over de economie in 2014 zijn er ook minder positieve berichten die over het komend jaar worden genoemd. Het blijkt voor economen en financiële instanties erg moeilijk om de economische ontwikkelingen voor het komend jaar te voorspellen. De economen van de Rabobank hebben woensdag 13 november 2013 hun beeld over de economie over 2014 in een rapport gepubliceerd.

Het rapport van de Rabobank
Uit het rapport van de economen van de Rabobank komt naar voren dat het op dit moment zeer onverstandig is om extra bezuinigingen in te voeren. Volgens de economen zal in 2014 de economie nog niet volledig zijn hersteld. Hoewel de wereldeconomie langzamerhand verbeteringen laat zien blijft de Nederlandse economie achter. Dit heeft te maken met binnenlandse problemen en een stijgende werkloosheid. De economen van de Rabobank hebben kritiek op het beleid van het kabinet. De voorstellen van het kabinet om in 2014 nog eens zes miljard extra te bezuinigen vallen bij de economen in slechte aarde.

In 2014 moet de overheid er voor zorgen dat economisch alles weer op orde komt. Daar hebben ook de consumenten behoefte aan.

Reactie Technisch Werken
Het bericht van de economen van de Rabobank sluit niet naadloos aan bij berichten die eerder vanuit de ABN Amro naar voren kwamen over de economie in 2014. Economen hebben moeite met hun voorspellingen. De economische crisis werd door veel economen ook niet voorspeld. De manier waarop de economische crisis het beste kan worden opgelost zorgt voor veel discussie. Sommige economen beweren dat bezuinigen de beste methode is terwijl anderen juist aangeven dat mensen moeten worden gestimuleerd om meer uitgaven te doen. Dit zijn twee uitersten die moeilijk bij elkaar kunnen komen.