Akkoord sociale partners gaat door

FNV-voorzitter Ton Heerts en werkgevers-voorman Bernard Wientjes hebben donderdag 7 november 2013 aangegeven dat ze doorgaan met de uitvoering zoals deze is weergegeven in het sociaal akkoord. Wel zijn de sociale partners het niet eens met de manier waarop het akkoord werd aangepast. Dit hebben de FNV-voorzitter en de werkgevers-voorman gemeld na het overleg met het kabinet. Er was volgens Heerts te weinig redenen om het sociaal akkoord tegen te houden.

De aanpassingen van het sociaal akkoord kwamen tot stand nadat het kabinet overleg had gepleegd met een aantal oppositiepartijen over het begrotingstekort. Het begrotingsakkoord dat hieruit voortkwam zorgde er voor dat een aantal afspraken uit het sociaal akkoord werden aangepast. Zo worden een aantal afspraken uit het sociaal akkoord vervroegd in gang gezet. Het gaat hierbij onder andere om de hervorming van het ontslagrecht.

Reactie van Technisch Werken
Het is goed dat het sociaal akkoord niet wordt tegengehouden. Wanneer dat het geval zou zijn waren de sociale partners weer terug bij af. Nu kan een hoop tijd worden bespaard en hoeven er geen overleggen meer plaats te vinden. Het is nu afwachten hoe de arbeidsmarkt zal reageren op de voorgenomen besluiten.